Nagy sajnálatomra nem vagyok egy nagy halrajongó, de dolgozom az ügyön. A legfinomabb hal, amit valaha ettem a nílusi sügér volt, sajnos azt nehéz megközelíteni, de ez az afrikai harcsa egész jó. A helyi piacon vettem a halboltban, és állítólag Nagybajcson tenyésztik. A kuszkuszt is most próbáltam ki először és nagyon bejött, hiszen finom és annyira egyszerű, hogy szó szerint gyerekjáték elkészíteni. A szép karfiol és cukkini is a piacról származik, illetve egy kis gomba is került a zöldségekhez.
Hozzávalók 4 főre:
1 db cukkini
0,5 kiló karfiol
25 dkg kuszkusz
10 db gomba
egy fél citrom
0,5 kiló afrikai harcsa
fűszerek
olívaolaj
Elkészítés:
1. A kuszkuszt tegyük egy mérő pohárba, nézzük meg, hogy hány decinek felel meg, öntsük egy nagyobb edénybe, és kétszeres mennyiségű vizet öntsünk hozzá. Facsarjunk bele citromlevet, és fűszerezzük, mehet bele só, bors, cayenne bors, kömény, meg amit épp megkívánunk. Fedjük le az edényt, és hagyjuk, hogy a kuszkusz magába szívja a vizet és a fűszereket. Nem tart sokáig.
2. A zöldségeket mossuk meg, a cukkinit karikázzuk fel, a gombát is vágjuk darabokra, illetve a karfiolt szedjük rózsáira. Olívaolajon fedő alatt pároljuk őket, reszelhetünk hozzá fokhagymát, és persze só,bors.
3. A halat vágjuk csíkokra és tegyük egy tálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, facsarjunk rá citromlevet, és fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, cayenne borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, stb.
4. A halszeletek mindkét oldalát süssük meg olívaolajon.
Kész is az egészséges ebéd!