Olivás cipó

 2013.05.21. 14:20

264210_4664954946937_2121279607_n.jpg

Lényegében két mániám van, az egyik az oliva, a másik a gomba. Megnyugtatóan hat rám, ha ezek valamelyikét (legjobb, ha mindkettőt) beletehetem valamibe. Ebbe a cipóba, amit gyakran sütök (néha naponta), oliva került, gomba nem. Mindenesetre nagyon egyszerű elkészíteni, és nem kötelező eleme az oliva sem. Ez egy nagyon jó kenyérrecept, érdemes kipróbálni. Össze-vissza variálható.

Hozzávalók: 

50 dkg liszt - a különböző lisztek keverhetőek: pl. 30 dkg fehér liszt, 10 dkg rozsliszt, 5 dkg tönkölykorpa, 5 dkg zabpehely 

2 dkg friss élesztő

2 dl víz

1 ek. cukor

1 kis doboz natúr joghurt (150 g)

fél dl olaj

10-15 db felaprított olivabogyó

Elkészítés: 

1. A meleg, cukros vízben futtassuk fel az élesztőt.

2. Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, tegyük hozzá a joghurtot, az olajat, a sót és az olivabogyókat.

3. Az élesztős vizet is adjuk hozzá.

4. Először fakanállal keverjük össze a hozzávalókat, majd lisztes kézzel dagasszuk össze a tésztát.

3. Letakarva, meleg helyen kelesszük 1-2 órát, amíg a duplájára kel a tészta.

4. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a tésztából formázzunk cipót és süssük 50 percen keresztül.

Címkék: kenyér olivabogyó rozsliszt cipó tönkölykorpa

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr975310863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baráth Barbara 2013.05.22. 20:28:01

Na azt hiszem ezt hétvégén ki is próbálom :)De sajnos szegény Zsé nálunk a tésztagyúrás felelős.