Babgulyás

 2014.08.30. 14:40

IMG_4097.JPG

Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb

5 dkg kolozsvári szalonna

2 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

3 babérlevél

5-6 db közepes méretű krumpli

1 kisebb paradicsom

1 db tv paprika

1 db konzervbab

olaj

1 teáskanál pirospaprika        

bors

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk. A húst megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Felöntjük 1 dl vízzel, majd hagyjuk, hogy elfője.

Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Jöhet a só, a bors, a fokhagyma, a babérlevél, a felkockázott szalonna, az apróra vágott paradicsom és az egészben hagyott, kicsumázott paprika. Fedő alatt 15-20 percig pároljuk a saját levében.

Addig megpucoljuk a répát és a krumplit, majd a répát karikákra vágjuk, a krumplit pedig kockákra. Ha kész, beleöntjük a fazékba és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, amíg minden megfő, megpuhul. Ez kb. 30-45 percet vesz igénybe. Végül hozzáöntjük a konzervbabot. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Tejföllel, és kenyérrel tálaljuk.  

Címkék: babgulyás

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr556650281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása