Hozzávalók:
1 db csirkemellfilé
1 fej karfiol
4 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tej
olaj
szerecsendió
só
10 dkg sajt a tetejére
parmezán (opcionális)
só
bors
Elkészítés:
1. A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük.
2. A csirkemellet felszeleteljük, és kevés olajon a szeletek mindkét felét fehérre sütjük.
3. Egy kiolajozott tepsibe tesszük a csirkét, arra pedig a karfiolt.
4. Elkészítjük a besamelt: 4 dkg vajat egy fazékben megolvasztunk, hozzákeverünk 4 dkg lisztet, majd felöntjük 4 dl tejjel, és addig főzzük kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik. Eközben sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót és parmezánt reszelünk bele.
5. Ha besűrűsödött, ráöntjük a karfiolok tetejére.
6. Sajtot reszelünk rá, majd 180 fokos sütőbe tesszük és fél órán sütjük.