Nagyon finom étel, rendkívül gyerekbarát. Azért nem ajánlatos minden nap enni, mert elég nagy kalóriabomba, de ezeken az őszi napokon kell az energia.
Hozzávalók a nokedlihez:
1 tojás
40 dkg liszt
1 teáskanál só
3 dl víz
Ezeket egy tálban jól összekeverjük.
Többi hozzávaló:
20 dkg sajt (olyan, aminek van íze)
2 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
vaj
1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
Egy nagy lábosban vizet forralunk, sózzuk. A felaprított hagymát megsütjük a vajon. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kivajazunk egy jénait. A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a galuskákat (persze nem egyszerre az összeset). Ha feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal a jénaiba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk és a lereszelt sajt felével, meg a hagymával összekeverjük a nokedlit. Elegyengetjük, majd meglocsoljuk tejszínnel. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot. 15-20 perc alatt összesütjük.