Sajtos nokedli

 2013.10.04. 08:43

IMG_2592.JPG

Nagyon finom étel, rendkívül gyerekbarát. Azért nem ajánlatos minden nap enni, mert elég nagy kalóriabomba, de ezeken az őszi napokon kell az energia. 

Hozzávalók a nokedlihez: 

1 tojás

40 dkg liszt 

1 teáskanál só

3 dl víz

Ezeket egy tálban jól összekeverjük. 

Többi hozzávaló: 

20 dkg sajt (olyan, aminek van íze) 

2 dl tejszín 

bors

szerecsendió

vaj

1 fej vöröshagyma

Elkészítés: 

Egy nagy lábosban vizet forralunk, sózzuk. A felaprított hagymát megsütjük a vajon. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kivajazunk egy jénait. A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a galuskákat (persze nem egyszerre az összeset). Ha feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal a jénaiba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk és a lereszelt sajt felével, meg a hagymával összekeverjük a nokedlit. Elegyengetjük, majd meglocsoljuk tejszínnel. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot. 15-20 perc alatt összesütjük.

Címkék: sajt tejszín käsespätzle sajtos nokedli

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr455550981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása