Végre sikerült beszereznem A két falánk olasz című szakácskönyvet és eléggé megihletett. Frittata di maccheroni néven szerepelt a recept és Carluccio azt írja, hogy ez az étel a spanyol tortilla olasz megfelelője. Jó ebédre, meg vacsorára is, de őszintén szólva mi még reggelire is ezt ettük, annyira bejött. Sőt szendvics helyett is vihetjük magunkkal bárhova.
Hozzávalók:
20 dkg spagetti
3 tojás
parmezán
só
bors
bazsalikom
olivaolaj
fél cukkini
5-6 db gomba
1. A tésztát feltesszük főnni.
2. Eközben a gombákat és a cukkinit megmossuk és felszeleteljük.
3. Olivaolajon pirítjuk őket, amíg a tészta ki nem fő (kb.10 perc).
4. 3 tojást felverünk és parmezánt reszelünk hozzá. (Persze parmezán nélkül is ugyanúgy elkészül az étel, sőt más sajttal is, úgyhogy ez senkit ne tántorítson el.) Ja, és a tojást érdemes fűszerezni (só,bors, bazsalikom).
6. A kifőtt tésztához hozzáöntjük a tojást, a cukkinit és a gombát, keverjük jól össze, majd mehet vissza a serpenyőbe.
7. Süssük az egyik oldalát 8 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ne nagyon kevergessük, meg maceráljuk, csak figyeljünk rá, hogy ne égjen meg.
8. Most jön a trükkös rész: a serpenyőre tegyünk egy lapos tányért,fogjuk össze kettőt, majd borítsuk rá a tésztát a tányérra, aztán pedig a már megsült oldallal felfelé csúsztassuk vissza és süssük 8 percig ezt az oldalát is.
9. Ha ezt sikerült végre hajtanunk, már kész is, szeljük fel cikkelyekre és máris fogyasztható.
Káoszméter: 7, bár nem bonyolult, de a megfordítást nem érdemes elviccelni, mert kissé balesetveszélyes (nekem legalábbis).
Cukkini és gomba helyett bármilyen más zöldséggel is készíthető, sőt bacont is csempészhetünk bele, így kicsit férfiasabb fogás.
Most pedig jöjjön a vasárnapi desszert ajánlat: Ribizlis-étcsokis süti
Sajnos a kép nem sikerült olyan jól, mint szerettem volna, de nagyon finom volt. A recept itt található: http://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/2013/06/05/brownie_maskepp
Annyit változtattam, hogy dió helyett ribizli került bele.