A zabkása nagyon finom és laktató, de mindemellett nagyon egészséges is. Az elkészítése pedig olyan egyszerű, hogy mire lefő a kávé, már a reggelink is megvan. Ja, és mindenki kedve szerint kombinálhatja, feldobhatja friss vagy aszalt gyümölcsökkel, magvakkal vagy akár étcsokival. Ehetjük kakaóval vagy fahéjjal megszórva, vagy bármilyen lekvárral is. Friss banánnal a tetején a legjobb. Ha nagyon kényeztetni akarjuk magunkat, akkor még egy kis tejszínhab is elfér a tetején :).
Nézzük az elkészítést 2 személyre:
1. Forraljunk fel 4 dl tejet, amit fahéjjal és mézzel édesíthetünk.
2. Amikor forr, öntsünk bele kb. 10 dkg zabpelyhet, dobjunk bele aszalt gyümölcsöket, diót, mandulát, ami éppen van otthon.
3. Főzzük pár percig kevergetve, és kész is van.